Sponsoring van Noah’s Paralympische droom – Parijs 2024

Fanatiek en zeer getalenteerd Maastrichts voetballer Noah verloor zijn been door een scooterongeluk in Yogyakarta. Nu studeert hij medicijnen. En traint, want hij wil meedoen en winnen tijdens de Paralympische Spelen 2024 in Parijs.

 

Een vakantie in Indonesië met schoolvrienden, samen naar het strand op de scooter. Gewoon pech, een ongeluk. Vijf dagen lang zat hij in doodsangst te wachten, maar werd hij niet geholpen. Hij kwam in levensgevaar. Op het nippertje werd hij naar Singapore overgevlogen en geopereerd. Een keuze voor het leven. 

 

Noah besefte deze harde keuze: ‘Maar dan kan ik nooit meer voetballen?’ De verpleegster zei: ‘Dan word je toch de nieuwe bladerunner’?

 

De dagen na de operatie zet Noah zijn tanden in het idee bladerunner en start zelfstandig met revalideren. Hij is toekomstgericht en zijn positieve levenshouding geeft hem kracht. Het is ook deze uitstraling die je direct voelt als je met hem spreekt. Hij gaat voor zijn doel.

 

Via een crowd-funding campagne wist hij een blade te kopen. De mooie film staat nog op Youtube. Tijdens deze campagne stelde de eigenaren van TallKing Results voor structureel te gaan helpen. De weg voor een atleet is lang en kostbaar.

 

Tijdens de kennismaking werd Noah uitgedaagd open na te denken over de weg naar Parijs 2024. Zijn grootste uitdaging naast de aanschaf van de blade was het vele reizen, waarvoor de familie regelmatig auto’s van vrienden moet lenen. Maastricht – Papendal of Amsterdam is niet om de hoek. Tsja een auto.

TallKing Results besluit dat een passende auto haar bijdrage moet worden. Het sponseren van een onbekende atleet blijkt echter ongebruikelijk. Met steun van NOC*NSF wordt toch een concept sponsorovereenkomst geschreven. De overeenkomst is nu beschikbaar.

 

Welke auto is geschikt en betaalbaar is de volgende uitdaging. Louwman Group neemt direct de uitdaging aan, met Toyota als wereldwijde sponsor van de Paralympische Spelen. Binnen de Louwman organisatie blijkt Welzorg Auto op Maat de perfecte partner, zij bieden direct aan de auto aan te passen en de lease te regelen.

 

Welzorg Auto op Maat regelt de rijlessen voor Noah, waardoor hij direct een leuke extra uitdaging heeft.

 

TallKing Results vraagt het ontwerpbureau DG Graphic Design voor het ontwerpen van een stoere belettering. DG steunt Noah met een prachtig resultaat.

 

Noah

“Inmiddels train ik 6 dagen per week, 3 keer kracht en 3 keer sprint, soms nog een 7e dag erbij, dan doe ik core.  Ik ren 100 meter in 13.71 seconden. 

 

Voor nu is mijn doel het Nederlands record op die afstand op mijn naam te zetten. Maar eigenlijk wil ik alles winnen: de EK, WK en Paralympische Spelen.”

 

Noah Mbuyamba heeft het doorzettingsvermogen om de wereld te veranderen, dat verdient onze steun!